Entrepreneuriat
Différentes possibilités de sauces
Sauces sakay, tamarins, raketa, sakoa tomate, aigre doux...Domoina Rasamoelson, gérante propriétaire de Tatsimo agroalimentaire a eu l'idée de transformer les fruits et légumes en confitures, sauces et de produire des sauces.
Le "raketa" et connu comme une plante peste mais en y réfléchissant, il peut être transformé en pâte de fruit,...Il peut être utilisé comme colorant alimentaire naturel, dans la production d'huile,...
Dans le domaine de l'entrepreneuriat, c'est le début qui est un peu difficile.
La mise en place d'infrastructures, l'emballage et la conservation pour une production à grande échelle, la définition de normes malgaches constituent des défis.
D.H.R
Biogaz Miaro ny tontolo iainana Ny " biogaz " dia entona azo avy amin’ny fifangaroana « gaz méthane » sy ny « dioxyde de carbone ». Azo avy amin’ny fanodinana ny fako mora levona na fako organika ao anaty « digesteur » ny biogaz. Ny entona azo dia afaka ampiasaina amin’ny fandrahoana na fanafanana sakafo na fanazavana ary azo avadika ho herinaratra. Ny « digesteur » dia fitaovana entina hanodinana ireo fako. Ny "Biogaz Angovo-Mada" no manao ny asa fanamboarana azy. Ny olona tena mety manjifa azy dia ny mpiompy sy ny mpamboly. Ny fako organika rehetra dia mety ampiasaina hamokarana biogaz avokoa fa ny tena mamokatra dia ny taimbiby » " Biogaz Angovo Mada-Combustible ", orinasa tsy miankina amin’ny fanjakana, naorin’i Vahatriniaina Rizah Randriamihaja ny faha-28 aprily 2020. Ao Analamahitsy no misy azy. Mamokatra sy Manangana ny angovo azo havaozina (Biogaz) sy miaro ny tontolo iainana amin’ny alalan’ny fanodinana ny fako (recyclage des déchets) no ant
Commentaires
Enregistrer un commentaire