Filière cacao
Madagascar dispose de différents types de cacao: criollo, trinitario, forestero. Au bout de quatre à cinq ans, la plante commence à porter ses fruits. Le pays a pour avantage de cultiver de cacao bio, de bonne qualité. Des coopératives recherchent encore de clients au niveau international. Elles participent à la Foire internationale de l'agriculture qui se déroule du 22 septembre au 25 septembre 2022 au parc des expositions Zone Forello Tanjombato.
D.H.R
Biogaz Miaro ny tontolo iainana Ny " biogaz " dia entona azo avy amin’ny fifangaroana « gaz méthane » sy ny « dioxyde de carbone ». Azo avy amin’ny fanodinana ny fako mora levona na fako organika ao anaty « digesteur » ny biogaz. Ny entona azo dia afaka ampiasaina amin’ny fandrahoana na fanafanana sakafo na fanazavana ary azo avadika ho herinaratra. Ny « digesteur » dia fitaovana entina hanodinana ireo fako. Ny "Biogaz Angovo-Mada" no manao ny asa fanamboarana azy. Ny olona tena mety manjifa azy dia ny mpiompy sy ny mpamboly. Ny fako organika rehetra dia mety ampiasaina hamokarana biogaz avokoa fa ny tena mamokatra dia ny taimbiby » " Biogaz Angovo Mada-Combustible ", orinasa tsy miankina amin’ny fanjakana, naorin’i Vahatriniaina Rizah Randriamihaja ny faha-28 aprily 2020. Ao Analamahitsy no misy azy. Mamokatra sy Manangana ny angovo azo havaozina (Biogaz) sy miaro ny tontolo iainana amin’ny alalan’ny fanodinana ny fako (recyclage des déchets) no ant
Commentaires
Enregistrer un commentaire